top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverChristopher van Drie

Kan het zijn dat ik mij vergis?

Bijgewerkt op: 4 nov. 2020


Gedurende de dag zijn wij mensen continu bezig om ons huidige moment te evalueren.  Elk moment kan het twee kanten op. De ene kant voelt licht en gelukkig, de ander zwaar en moeilijk. Het is het verschil tussen een goede of een slechte dag. Veelal lijkt dit zo te voelen door onze omstandigheden. We zijn er zeker van dat wij ons zo voelen door wat er in onze buitenwereld gebeurt. Epictetus (een stoïcijnse filosoof die leefde van 50 tot ca. 130 na Christus) zei hierover al het volgende: ‘Mensen raken niet van streek door de gebeurtenissen, maar door de manier waarop ze tegen die gebeurtenissen aankijken’ en ook Shakespeare (1600) had hier een prachtige kijk op: ‘Er is geen goed of slecht, maar het denken maakt het ervan.’


Deze kijk slaat slachtofferschap uit onze handen en dat is niet altijd fijn, maar geeft ons wel de keuze om anders te kiezen. We krijgen onze verantwoordelijkheid terug over onze ‘state of mind’. Dus wanneer je een slechte dag hebt kan het je helpen om jezelf af te vragen: ‘Kan het zijn dat ik mij vergis in het verhaal dat ik geloof?’.


Neem hier de tijd voor en onderzoek of er een andere mogelijkheid is om naar jouw omstandigheden te kijken. Het kan je vrij en gelukkig maken. Elk moment weer.


116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page