top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverChristopher van Drie

Daar waar weerstand zit, ligt jouw goud

Daar waar weerstand zit, ligt jouw goud.


Weerstand is een verkramping. Een pijnpunt waar je liever niet meer naartoe gaat. Een stuk in jezelf dat een tik heeft gekregen en waar emotionele pijn aan verbonden is. Dit stuk proberen wij het liefste ons hele leven te vermijden onder het motto ‘als ik er niet naar kijk, is het er ook niet’.


Maar dat pijnstuk, beperkt ook jouw vrijheid. Het zorgt ervoor dat je misschien niet jouw diepe verlangens genoeg aandacht geeft, een groot deel van jezelf niet laat zien of angstig blijft voor de toekomst.


Maar juist daar waar jouw weerstand is, ligt jouw goud. Het aangaan van de weerstand kan voor een verandering in zelfbeeld zorgen. Je kunt tot diepere inzichten komen en oude emotionele stukken kunnen geheeld worden. De weerstand is namelijk gebaseerd op vergissingen die jij vroeger over jezelf hebt gemaakt. Door de weerstand aan te kijken en te onderzoeken, kun jij tot de conclusie komen dat zulke vastgeroeste overtuigingen niet behulpzaam zijn voor je verdere leven. Gevolg is opluchting en een vrijer mens. Ik heb het een dagtaak gemaakt om weerstand te onderzoeken en juist de dingen te doen die mij angst aanjagen. Het lukt niet altijd en dat is oké, maar als het lukt, geeft het erg veel voldoening en rust.


Ben jij klaar voor jouw goud? Kijk dan waar jouw weerstand zit. Waar kan jij door de zure appel heen bijten en moedig die eerste stap zetten?


Geeft jezelf een kans en wie weet wordt het ook jouw dagtaak!


Heb jij daar hulp bij nodig? Ik kijk graag met je mee.


www.christophervandrie.nl

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page