top of page

Een cursus in wonderen

Wat is Een Cursus in Wonderen?

Een Cursus in Wonderen is een spiritueel leerpad. De Cursus bestaat uit een tekstboek, werkboek en een handboek voor leraren. De Cursus leert ons dat er twee denksystemen bestaan in onze denkgeest. Het denksysteem van het ego gebaseerd op zonde, schuld en angst en het denksysteem van de Heilige Geest dat gebaseerd is op liefde, onschuld, eenheid en vertrouwen. De Cursus spreekt ons telkens aan als de keuzemaker tussen deze twee denksystemen. We worden geholpen om steeds meer voor het denksysteem van de liefde te kiezen en daardoor steeds meer los te komen van het ego. Dit is een levenslang proces die ieder van ons op zijn eigen manier gaat. Maar zoals de Cursus zelf zegt: ‘een gelukkige afloop staat voor alles vast’, alleen hangt het wel van ons af wanneer dit wordt bereikt.

 

Wat kan de Cursus je geven?

- Spiritueel ontwaken.

- Een remedie voor elk probleem die je ervaart in de wereld.

- 365 werkboeklessen die je helpen jouw wonderbereidheid te trainen.

- Verbinding met je eigen innerlijke leraar.

- Praktische oefeningen om te leren wonderen te verrichten.

 

En nog veel meer. Het boek bestaat ongeveer uit 1500 pagina’s en zit vol met diepe wijsheden.

 

Hoe ziet een sessie eruit?

In de sessie(s) kunnen we kijken naar de praktische toepassing van de Cursus in jouw leven. Welke egopatronen blijven zich herhalen? Welke kwesties krijg je niet helder? Welke gedachten halen je uit je innerlijke vrede? Waar kun je wel wonderen gebruiken in jouw leven? Het doel van de sessie(s) is om de illusies die je over jezelf bent gaan geloven naar de waarheid te brengen en daarmee jezelf en de wereld te genezen. De Cursus vat dit proces als volgt samen: ‘we zijn klaar om het denksysteem van het ego nader te bekijken, want samen hebben we de lamp die het zal verdrijven’.

(T-11.V.1:1-6)

 

Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en vindt plaats in mijn praktijk in Weesp. Het is ook mogelijk om de sessie(s) online te doen.

 

 

 

 

Lezing over Een Cursus in Wonderen:

Het is geen trots die jou zegt dat jij de wereld die je ziet, gemaakt hebt, en dat ze verandert als jij je denken verandert. Maar het is trots die beweert dat je in een wereld gekomen bent die volledig los van jou staat, ontoegankelijk voor wat jij denkt en volkomen afgezonderd van wat jij toevallig denkt dat ze is. (WdI.132.5:5;6:1)

Een-Cursus-in-Wonderen-1_edited.png

'Innerlijke vrede is ontegenzeggelijk een innerlijke zaak. Het moet beginnen bij je eigen gedachten en zich dan naar buiten toe uitbreiden. Juist uit jouw vredige denkgeest vloeit een vredige waarneming van de wereld voort. (WdL.34.1:2-4)

bottom of page