top of page

Zes-stappen naar vrijheid

Wat is de Zes-stappenmethode?

De Zes-stappenmethode is een begeleidingstool die je helpt om vanuit (terugkerende) emoties/triggers in je dagelijkse leven een negatieve overtuiging in je systeem aan het licht te brengen. Deze overtuigingen zijn in onze kindertijd uit onwetendheid en zelfbescherming gevormd, maar kunnen ons flink tegen de borst gaan stuiten. Voorbeelden van deze overtuigingen zijn:

 

- Ik ben niet goed genoeg

- Ik ben dom

- Ik verdien geen liefde

- Ik ben slecht

 

Wanneer deze overtuigingen nog aanwezig zijn in je systeem zal jouw onderbewuste altijd op zoek gaan naar bewijs in je buitenwereld. Dit kan leiden tot relaties die steeds stuklopen, banen waarin je niet gewaardeerd wordt, ziekten en pijn, en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen.

 

De Zes-stappen methode is een ingang om meer inzicht te krijgen in deze belemmerende gedachtepatronen en brengt je in contact met de oorspronkelijke herinnering uit je kindertijd waarin je deze overtuigingen hebt gecreëerd. Op dit punt kan de overtuiging getransformeerd worden en zullen haar gevolgen ook ongedaan worden gemaakt. Het resultaat is een gevoel van rust en ruimte in jezelf en de relaties met anderen.

 

Wat kan de Zes-stappenmethode je geven?

- Inzicht in je negatieve kernovertuigingen

- Oplossingen voor actuele conflicten

- Het vrijmaken van creatieve energie

- De correctie van destructieve gedachtepatronen

- Hulp bij het loslaten van verslavingen

- Het herstellen van trauma

- Een praktische tool waar je altijd op kan terugvallen

 

Voor wie?

De Zes-stappenmethode werkt overal en voor iedereen en geeft je altijd inzicht en antwoorden op vraagstukken die actueel voor je zijn. Het is een methode voor iedereen die 100% verantwoordelijkheid wil nemen over zijn of haar gemoedstoestand.

 

Hoe ziet een traject eruit?

Tijdens het traject gaan we aan de slag met thema’s die jij zelf aandraagt. Gemiddeld neemt een traject 2 - 4 sessies van 1 tot 1,5 uur in beslag. Dit is in de praktijk genoeg om inzicht te krijgen in jouw kernovertuigingen en je de tools te leren om hier ook zelf mee aan de slag te kunnen. Soms is er meer tijd nodig, soms minder. Het traject vindt plaats in mijn praktijk in Weesp. Het is mogelijk om het traject online te doen.

  • Voel je een duidelijke ja, maar lukt het je niet om het traject te bekostigen? Stuur dan een mailtje. We komen hier altijd samen uit.

Wil je dat ik een workshop kom geven over de Zes-Stappen methode?

Dat is ook altijd mogelijk. Voor meer info kun je een mailtje sturen.

'Genees de oorzaak én het gevolg met de Zes-stappenmethode.'

Ontwerp zonder titel (5).png
Video's over de 6-stappen methode:
bottom of page